Standard:

     Általános leírás:Méretéhez képest rendkívül erős, középtermetű kutya. Zömök, sőt robosztus, hihetetlenül izmos, ugyanakkor fürge és kitartó. Figyelmes, aktív és mozgékony, mégis nyugodtés magabiztos. Bátorsága közmondásos, ugyanakkor barátságos viselkedése szembetűnő.

     Fej:Közepesen hosszú, négyzetes fej, hatalmas agykoponyai és erős arcorri résszel. A pofacsontok és a rágóizmok kiállnak, kidomborodnak, ezzel összetéveszthetetlen jelleget adnak a fajtának. A fejtető széles és lapos, a stop határozott. Az orr dobozszerű, nem túl hosszú, az erős fogáshoz szükséges masszív és széles állkapoccsal. A fogak szabályos elrendezésűek, nagyok és erősek. Szabályos ollós harapás. A mélyen ülő, egymástól távolfekvő kerek szemek lehetőleg sötétek, de mindenképpen harmonizáljanak a szőr színével. A fülek lehetnek meghagyottak vagy kupirozottak, az előbbi jobb. A meghagyott, vágatlan fül rövid, formája rózsafül vagy félig felálló, megtört.

     Hibák:Túldimenzionált, a testtel nem arányos méretű vagy éppen erőtlen fej. Keskeny agykoponya. Lapos homlok, kevéssé kifejezett stop. Hússzínű orr. Sötét kutyánál világos (sárga) szemek. Közelülő vagy túlságosan nagyméretű szemek. Rózsaszín szemhéj. Elkeskenyedő, hosszú, erőtlen arcorri rész. Gyenge, keskeny alsó állkapocs. Lógó ajkak. Tehénfül.

     Test:Széles, mély mellkas. Jól ívelt, zárt bordák. Jól izmolt, erős vállak, meredek lapockák. Nehéz, izmos, közepesen hosszú, kissé ívelt nyak. Rövid és széles, izmos hát, amely enyhén ívelt a martól a farig.

     Hibák:Erőtlen benyomást keltő, könnyű test. Keskeny mellkas. Hosszú hát és ágyék. Teljesen egyenes, vagy hajlott, illetve nyerges hát.

     Lábak:A mellsők egyenesek, erős, kerek csontozatúak. A hátsók mérsékelten szögelltek, a comb rendkívül izmos és széles. A csánk mélyen fekvő. A végtagok párhuzamosak. A mancsok kicsik és zártak, ami a ruganyos mozgás feltétele.

     Farok:Erős és viszonylag rövid, éppen eléri a csánkot. Alacsonyan tűzött, finom csúcsban végződik. Enyhén hajlott, de sohasem kunkorodó vagy visszahajló.

     Szőrzet:Rövid és sima. Fényes, sűrű és kemény tapintású.

     Szín:Minden szín megengedett, kivéve a tiszta (80%-nál több) fehéret, a mályvaszínt és a fekete-cser összeállítást. Leggyakoribb színek a csíkos különböző árnyalatai, és a sárgától a vörösig terjedő színek.

     Méret:Nincs se alsó, se felső határ. A számszerű adatoknál fontosabb az arányosság és a harmónia. Az ideális marmagasság kanoknál 46-48 cm, szukáknál 43-45 cm. Súlyuk általában 25-30 kg.